Skip to content

Balkabağı Bakımının Cilde Faydaları Nelerdir?

Balkabağı Bakımının Cilde Faydaları Nelerdir?

Balkabağı Bakımının Cilde Faydaları Nelerdir?

İçerdiği A, C, E vitaminleri, enzimler ve antioksidanlar ile cildi derinlemesine besleyen balkabağı bakımının yarattığı ışıltı ve pürüzsüzlüğün keyfini çıkarın.

Balkabağı; lezzetli bir kış meyvesi olmasının ötesinde, içerdiği vitamin, mineral ve antioksidanlar ile cilt sağlığı ve güzelliği için de çok değerli bir besindir.

Balkabağın etli kısımları ve tohumları, cilt için faydalı olduğu bilinen sayısız besin maddesi ile doludur. Ayrıca, küçük bir moleküler yapıya sahip olduğu için cildin derinliklerine nüfuz edebilir. Bu besin maddeleri, hem cildi nemlendirir hem de içeride ve dışarıda hasarı onarmak özelliklere sahiptir.

Balkabağındaki cilt için faydalı bileşenler:
• A vitamini
• C vitamini
• E vitamini
• Çinko
• Magnezyum
• AHA asitleri
• Omega-3 yağ asitleri

Balkabağın Cilt Sağlığı İçin Faydaları

Balkabağı, ölü cilt hücrelerini ciltten uzaklaştıran AHA ve enzimler açısından son derece faydalı bir besindir. Cildin yenilenme sürecini hızlandırarak ölü cilt hücrelerinin ciltten atılmasını sağlar. Bu da, cildin parlamasına yardımcı olur, cildi daha sağlıklı ve pürüzsüz bir görünüme kavuşturur.

Balkabağın içerdiği enzimler, antioksidan değeri yüksek olan A ve C vitaminleri yönünden oldukça zengindir. Bu vitaminlerin her ikisi de hem cilt kalitesini arttırmak ve iyileştirmek hem de ince çizgi ve kırışıklık gibi yaşlanma belirtilerini azaltmak için son derece önemlidir.

Bir A vitamini türevi olan beta-karoten; ciltteki kırışıklıkları ve ince çizgileri azaltmak için çok değerlidir. Bu nedenle, özellikle leke problemi olan ciltler ve yenilenmeye, nemlenmeye ihtiyaç duyan ciltler için balkabağı bakımını kesinlikle öneriyoruz.

Beta-karotenin en önemli yanlarından biri de, kolajen üretimini uyarma yeteneğidir. Ayrıca, güneşin cilde verdiği zararı tersine çevirmek gibi görevleri de bulunmaktadır. Cilt rengi eşitsizlikleri ve hiperpigmentasyon için de beta-karoten son derece önemlidir.

Balkabağın bir diğer önemli özelliği de antioksidanlarla yüklü olmasıdır. Ayrıca, çinko ve magnezyum gibi hayati bileşenler de içerir ve bunlar özellikle yaşlanma karşıtı bileşenler olarak da değerlidir.

Balkabağı bakımının serbest radikallere karşı cildi koruduğu için yaşlanma sürecinde de önemli bir yardımcıdır. İçerdiği C vitamini ve antioksidanlar, serbest radikaller ile savaşmak için son derece etkilidir.

Ayrıca, UV hasarını tersine çevirmek için de antioksidanlar ve C vitamini oldukça değerlidir.
Evde balkabağı maskesi yapmak bir seçenektir. Ancak, profesyonel olarak geliştirilmiş bir balkabağı bakımı ile sonuçlar çok daha etkili ve kalıcı olacaktır.

Balkabağı Cilt Bakımının Faydaları Nelerdir?

Balkabağı, cilt sağlığı ve güzelliği geliştirebilecek vitamin ve mineraller yönünden zengindir. Cildi pul pul dökme özelliğinin dışında, cilt lekelerini giderme ve ciltteki pürüzleri azaltmada da son derece etkilidir. İçerdiği enzimler ve antioksidanlar; cildin daha genç, lekesiz ve pürüzsüz görünmesine yardımcı olabilir.

İçerdiği vitamin, mineral, antioksidan ve enzimlerin yanı sıra lifle yüklüdür. Kısacası; serbest radikaller, yanlış beslenme, hava kirliliği ve sağlıksız yaşam alışkanlıklarının ciltte yarattığı hasarı tersine çevirmek için son derece etkili bir besindir.

Balkabağı ile yapılan profesyonel cilt bakımı;
• Hücre yenilenmesini hızlandırarak cildin daha parlak ve pürüzsüz görünmesine yardımcı olur
• Serbest radikallerle savaşan antioksidanlar ile yüklüdür
• Kolajen üretimini uyardığından, cildin sıkı, genç ve esnek görünmesine yardımcı olur
• Cildi daha yumuşak gösterir, pürüzsüz bir doku kazandırır
• İçerdiği çinko ile akne karşıtıdır
• Sivilce oluşumunu önler, mevcut sivilcelerin giderilmesine yardımcı olur
• Cildin koruyucu bariyerini güçlendirir
• Cildin sebum dengesini kazandırmaya yardımcı olur

İçerdiği antioksidanlar ile leke karşıtı bakım olarak çok değerli olmasının dışında; cildin sebum ve yağ dengesini sağladığından akneye meyilli ve yağlı ciltler için de son derece faydalı bir bakım sağlamaktadır.

Profesyonel bakım dışında, balkabağı ile geliştirilmiş arındırıcı ve aydınlatıcı bir maskeyi cilt bakım rutininize dahil etmek de cilt problemlerini önlemek ve daha sağlıklı bir cilt görünümü elde etmek için faydalı olacaktır. Doğal içerikli ve etkili bir Pumpkin Mask denemek isterseniz Clines’in en yeni serisine göz atabilirsiniz.

Profesyonel Balkabağı Bakımı Ne İşe Yarar?
Profesyonel balkabağı bakımı; içerdiği A, C, E vitaminleri, enzimler ve antioksidanlar ile cildi ölü cilt hücrelerinden arındırmak ve cildin sebum dengesini sağlamak için çok faydalıdır. Bu canlandırıcı ve arındırıcı etki, cildi aktif olarak pul pul dökerek geride parlak ve ışıltılı bir cilt bırakır.

İçerdiği aktif enzimler, yüzeye yerleşmiş ölü cilt hücrelerini parçalar; gözeneklerde biriken kir ve yağları temizlemede de oldukça etkilidir. Böylece, gözeneklerin genişlemesine ve akne oluşumunu önlemeye yardımcı olur.

İçerdiği A vitamini, kolajen üretimini tetiklemek için de son derece değerlidir. Ayrıca, cilt hücrelerini uyarır ve cildin mümkün olduğunca sağlıklı görünmesine yardımcı olan yeni cilt hücrelerinin oluşumunu hızlandırır. Neslim Güngen Güzellik Merkezi şubelerinde uygulanan Pumpkin Bakımı hakkında detaylı bilgi için şubelerimize uğrayabilirsiniz.