Skip to content

Sivilce Skarları Nasıl Geçer?

Sivilce Skarları Nasıl Geçer?

Sivilce Skarları Nasıl Geçer?

Sivilcelerden geriye kalan skarları tedavi etmek her zaman kolay olmayabilir. Soğuk plazma ve cilt altı enjeksiyonlarının bir kombinasyonu, skar tedavisinde başarıya ulaşmanızı sağlayabilir.

Sivilcelerle uzun yıllardır veya bir kez mücadele etmiş olsanız da, kaçınılmaz olan bir şey vardır: sivilce izleri ve skarlar. Sivilcelerden kurtulmuş olsanız da, geride sizi rahatsız eden lekeler kalmış olabilir.


Akne problemi olan kişilerin yaptığı yaygın hatalardan biri, hala aktif akneleri varken lekelere yönelik bir tedavi planına başlamalarıdır. Ancak, potansiyel skarları tedavi etmeyi düşünmeden bile, tüm lezyonların tamamen temizlendiğinden emin olmanız gerekmektedir.

Hepimiz, cildimizi temiz ve yeniden eşitlenmiş hale getirmek için neyin işe yaradığını denemekle geçen zamanlar geçirdik. Doğal bir tepki, lekeleri gidermek için cilde sert granüllü peelingler uygulamak olabilir. Ancak, bu tarz aşındırıcı uygulamalar cildin kızarmasına ve tahriş olmasına neden olabilir ve cildiniz için iyi değildir. Hatta, bu uğurda diş macunu deneyenleri bile görmüş olabiliriz!

Peki, skarların giderilmesi için evde yapabileceğiniz ve profesyonel olarak yaptırabilecekleriniz nelerdir?

Skarları Gidermek İçin Evde Kullanabileceğiniz Ürünler

Salisilik asit, akneli cilt bakım ürünlerinde bulunan bileşenlerin başında gelmektedir. Salisilik asit, cildin gözeneklerinde akneye neden olan kiri, ölü derileri ve makyaj gibi kalıntıları temizlemeye yardımcı olur. Ayrıca, bölgedeki şişlik ve kızarıklığı azaltmak için de faydalıdır. Bu da skarların neden olduğu yara izi görünümünü en aza indirmeye yardımcı olabilir.


Salisilik asit, akne ile mücadele eden çoğu insan için günlük cilt bakım rutinine dahil edilmesi gereken bileşenlerden biridir. Hassas bir cildiniz varsa, bazı kişilerde aşırı kuruluğa ve tahrişe neden olabileceğinden, kullanmadan önce bir dermatoloğa danışmak en iyisidir.

Retinol de akne izleri ve lekeler ile mücadele edenler için en faydalı bileşenlerden biridir. Aslında, düzenli ve sabırlı kullanımda birçok lekeden kurtulmanıza yardımcı olabilir. Ayrıca, sivilceye neden iltihabı engelleyebilir, akne lezyonlarını azaltır ve hücre yenilenmesini hızlandırması ile de son derece faydalıdır.

Retinol ayrıca, akne lezyonlarının neden olduğu hiperpigmentasyonu hafifletmesi ile de etkili bir bileşendir. Bununla birlikte, retinol cildi güneşe karşı hassas hale getireceğinden, mutlaka güneş koruyucu kullanmayı ve gece cilt bakım rutininize dahil etmeyi unutmayın.

Skarlar İçin Profesyonel Olarak Ne Yapıyoruz?

Bir kişinin cildindeki hafif ile şiddetli arasında değişen akne izlerinden kurtulmaya yardımcı olacak bazı skar onarımı teknikleri vardır. Bunlardan en bilinenleri şunlardır:

Mikrodermabrazyon
Özel bir cihaz, cildin en üst katmanını soymak için küçük ve pürüzlü parçacıklar uygulamaktadır.

Kimyasal peeling
En çok bilinen skar uygulamalarından biri, kimyasal bir solüsyon kullanılarak eski derinin dış tabakasını kaldıran ve daha az yara izinin olduğu yeni cildin büyümesini teşvik eden bir uygulamadır.

Lazer tedavisi
Yaralı dokuların var olduğu üst cilt katmanını kaldırmak için bir lazer kullanır. Böylece, onun yerine sağlıklı kolajenin büyümesini teşvik eder.

Mikroiğneleme
Bu uygulama, cildin kolajen üretimini uyarır ve pürüzleri uyarmak için ciltte mikro yaralanmalar oluşturan küçük bir iğne kullanır.

Dermabrazyon
Sivilce izlerinin dış cilt tabakasının cerrahi olarak giderilmesini içerir.

Enjeksiyon
Cildin görünümünü iyileştirmek için doğrudan sivilce izine bir dolgu maddesinin enjekte edildiği bir uygulamadır.

Soğuk plazma teknolojisi
Cilt altına belirli bir ısı ve enerji yollayarak ciltte kontrol hasar yaratan ve kolajen üretimini teşvik eden bir uygulamadır. Ciltte sadece hedeflenen dokuya enerji verdiğinden ve çevre dokulara zarar vermediğinden, güvenle uygulanabilen bir işlemdir.

Soğuk plazma teknolojisinin avantajlarından biri de aynı anda hem skarları hem de aktif sivilce, güneş lekeleri ve diğer cilt problemlerini giderme yeteneğidir. Soğuk plazma teknolojisi hakkında daha fazla bilgi almak için Neslim Güngen Güzellik Merkezi şubelerine uğrayabilirsiniz.