Skip to content

Neslim Güngen Katar’a 8 güzellik merkezi açıyor

Neslim Güngen Katar’a 8 güzellik merkezi açıyor

İş insanı Neslim Güngen, Katar’da 8 güzellik merkezi şubesi açmaya hazırlandıklarını söyledi.

Güngen, “Katar ve Dubaili yatırımcılar, güzellik sektörünün yükselen piyasa değeriyle birlikte gözünü Türkiye’ye çevirdi. Batıda da çok başarılı markalar var ancak, bu ülkeler ile Orta Doğulunun kültürü birbirine çok aşina değil. Biz de Orta Doğu’daki yatırımcıdan yoğun ilgi görüyoruz. Yatırımcılarla masaya oturmadan önce franchise sistemimizi anlatıyoruz” dedi.

Personel seçiminden, cihaz üretim ve kurulumu, sosyal medyadan, merkezin mimarisine kadar birçok desteği verdiklerini söyleyen Neslim Güngen, özellikle güzellik sektöründe tüketiciyi memnun etme oranının çok yüksek olması gerektiğini ifade etti.

Yeni bir hizmet veya ürünün doğru şekilde pazarlanmasının kolay olmadığını belirten Güngen, “Özellikle de Orta Doğu gibi tüketicilerin marka sadakatinin yüksek olduğu yerlerde, bunun için doğru bir büyüme stratejisi geliştirmek şart. Yoksa, var olabilseniz bile bunun uzun vadeli olmasını sağlamak zor. Yabancı bir marka olduğunuzda, Orta Doğu piyasasında farklılığınızı mutlaka ortaya koymalısınız” diye konuştu.

Kendilerini farklılaştırmak ve üst düzey bir müşteri deneyimi yaratmak için çok çalıştıklarını vurgulayan Güngen, “Bu aşamada, varsayımlarla hareket etmek hata olacaktır. Yatırımcılarla masaya oturmadan önce, franchise sisteminizin, yapacakları yatırımın neden karlı olacağını ve onlara önemli getiriler sağlayabileceğini göstermeniz gerekiyor.

Türkiye, Batı dünyasından bir adım önde. Orta Doğulu kadınlar, güzelleşmek için bir Türk markasına güvenmeyi ve marka sadakati geliştirmeyi tercih ediyor” ifadelerini kullandı.

İLK ŞUBE 20 KASIMDA AÇILIYOR

Güzellik merkezinde çalışacaklara cilt bakımı, kalıcı makyaj eğitimleri verdiklerini belirten Güngen, “İlk şube, 20 Kasım’da Katar’da gerçekleşecek 2022 Fifa Dünya Kupası’ndan bir hafta önce açılacak. Diğer şubeleri ise 2023 yılının ilk altı ayı içerisinde faaliyete girmesini bekliyoruz.

Toplamda 100 kişiye istihdam sağlayacak Katar şubelerimizde kadınlara kalıcı makyaj, bölgesel incelme, cilt onarım ve yenileme gibi hizmetler vereceğiz. Katar’da kadınlar özellikle kalıcı eyeliner, dipliner ve ipek kirpik gibi uygulamalara ilgi gösterecek diye düşünüyorum” dedi.

Türkiye’de 100’ü aşkın şubesi olduğunu söyleyen Güngen, böyle büyük bir pazarda var olmanın ve bunu sürdürülebilir kılmanın ülke ekonomisine katkı sağlamak için de büyük bir adım olacağını dile getirdi.