Skip to content

Leke Tedavisi Hangi Aylarda Yapılır?

Leke Tedavisi Hangi Aylarda Yapılır?

Leke Tedavisi Hangi Aylarda Yapılır?

Leke tedavisi için en uygun mevsim sonbahar-kış aylarıdır. Bununla birlikte, güneş korumasına dikkat ettiğinizde bazı tedaviler yaz aylarında da uygulanabilmektedir.

Sağlıklı bir cildi seçmek, mevsim ne olursa olsun herkesin vermesi gereken bir karardır. Hava sıcaklığı ne olursa olsun, mevsimler değişirken cilt bakımınızda bazı değişiklikler yapmanız gerekir.
Havalar ısındığında ve herkesin artık dışarıda olmak için can attığı günlerde, cildi güneş hasarından potansiyel olarak kurtarabilecek bazı önemli şeyler hala vardır.

Bahar Aylarında Leke Karşıtı Cilt Bakımı

Cilt renginize bağlı olarak, güneş yanığı geliştirme riskiniz de değişkenlik gösterir. Bu nedenle, tercih etmeniz gereken SPF de değişir. Örneğin, açık tenli biriyseniz ve çilleriniz varsa, cildinizin güneş hasarına karşı toleransı daha düşük olacaktır.

Mevsim geçişlerinde hangi önlemler almanız ve cilt bakım rutininizde hangi değişiklikleri yapmanız gerektiğiyle ilgili bir dermatoloğa danışmak her zaman en iyisidir. Peki, bahar aylarında leke karşıtı cilt bakımının olmazsa olmazı nedir?

Sonbahar ve kış aylarında çok önemli olan güneş koruması, havaların ısındığı ilkbahar ve yaz aylarıyla birlikte iki kat daha önem kazanır. Çünkü, sıcak havalarda dışarıda daha fazla zaman geçirmeye başlarız ve güneş ışınları daha dik düşmeye başlar. Bu da, güneş hasarı riskinin arttığı anlamına gelir. Bu nedenle, gündüz dışarı çıkmadan önce mutlaka güneş koruyucu uygulamalısınız.

Yaz Aylarında Leke Karşıtı Cilt Bakımı

Bronzluk her ne kadar hepimizin sevdiği bir şey olsa da, sağlıklı bronzluk diye bir şey olmadığını unutmayın. Bronzlaşmak, cildinizin güneş hasarı gördüğünü anlamına gelmektedir. Bu nedenle, güneş koruması yaz aylarında ekstra önemlidir.

Cilt tipiniz ne olursa olsun, yaz aylarında en az 30 SPF güneş krem uyguladığınızdan emin olun. Vücudunuzda güneş yanıkları oluşmuyorsa, cildinizin güneşe tepki vermediğini düşünmeyin. Korunmasız güneş maruziyeti arttıkça, yıllar içinde güneş lekeleri ve yanıklarının riski de artmaktadır. Güneş hasarı, erken yaşlanma belirtilerinin de en önemli nedenidir.

Yaz aylarında asit veya retinol gibi leke baskılayıcı ürünler kullanmak son derece riskli olabilir ve leke riskinizi arttırır. Cilt lekeleriniz varsa, leke tedavisini sonbahar aylarına bırakmak daha iyi bir seçim oloabilir. Bununla birlikte, yaz aylarında da uygulanabilen leke tedavisi seçenekleri vardır. Güneşin altında zaman geçirmek istiyorsanız, bol bol güneş koruyucu sürdüğünüzden ve her 2-3 saatte bir koruyucu uygulamasını tekrarladığınızdan emin olun. Yaz aylarında mevcut ciltlekelerinin daha da kötüleşmesini önlemenin en etkili yolu yenilerinin oluşmasını önlemek için güneş koruyucu uygulamaktır.

Hiperpigmentasyon Yaz Aylarında Nasıl Tedavi Edilir?

Hiperpigmentasyon; yıllar boyunca korunmasız güneş maruziyeti, gebelik gibi hormonal değişimler ve bazen de genetik yatkınlık nedeniyle gelişir. Cilt lekeleri, genellikle sonbahar ve kış aylarında tedavi edilir. Çünkü, uygulanan bakımlar nedeniyle hassaslaşan cildin kış aylarında yeni lekeler geliştirme şansı daha azdır.

Bununla birlikte, yaz aylarında da uygulanabilen leke onarım seçenekleri mevcuttur. Bu nedenle, böyle bir durumda bir uzmana danışmak ve en doğru uygulamayı tercih etmek her zaman en iyisidir.

Hiperpigmentasyon Nedir?

Hiperpigmentasyon, cildin belirli bir bölgesinin çevre dokulardan daha koyu hale gelmesi durumudur ve aşırı melanin üretimine bağlı olarak gelişmektedir. Çünkü melanin, cilt yüzeyinde diğer bölgelerden daha koyu lekelenmeler şeklinde görülen hasarlı dokulara neden olur.
Güneş maruziyeti, hiperpigmentasyonun birincil nedenidir. Güneşin zararlı ışınları, cildi koruma amacıyla her zamankinden daha fazla melanin üretir ve bu da lekelenmelere neden olur. Cildinizin güneşlendikçe bronzlaşmasının nedeni budur. “Güneş lekesi” dediğimiz şey, melanin üretimindeki bu artıştan kaynaklanmaktadır.

• Hiperpigmentasyon, ciltteki travmaya bağlı olarak da gelişebilir
Ciltte bir iltihaplanma geliştiğinde, travma oluşur. Bu iltihaplanma sonrasında ciltte sivilce izi veya cilt lekesi dediğimiz izler oluşur. Bazen hiperpigmentasyon, gebelik döneminde dalgalanan hormonlar veya kullanılan bazı ilaçlar nedeniyle de gelişebilir.

Cilt Lekeleri Bahar ve Yaz Aylarında Nasıl Giderilir?

Bahar ve özellikle yaz ayları, cilt lekelerine müdahale etmek için en zorlu aylardır ancak günümüz teknolojisi ile bunu başarmak imkansız değildir. Sadece, cildinize eğer yaz aylarında leke onarımı için herhangi bir işlem yapılıyorsa, güneş korumasına her zamankinden daha fazla özen göstermeniz gerekir.

Soğuk plazma teknolojisi, havaların ısındığı zamanlarda lekelere güvenli bir şekilde müdahale etmek için en iyi uygulamalardan biridir. Uzun yıllar yapılan çalışmaların ardından geliştirilen NG System Cold Pen teknolojisi; çevre dokulara zarar vermeden cilt altında hedeflenen dokuları iyileştirmek, yenilenme sürecini hızlandırmak ve kolajen üretimini tetiklemek için en etkili teknolojilerden biridir.

Neslim Güngen Güzellik Merkezi şubelerinde uyguladığımız bu teknoloji, sadece tek seansta bile;
• Güneş lekeleri
• Akne izleri
• Yaşlılık lekeleri
• Sivilceler
• Yaşlanma belirtileri
• Gözenek problemi
• Düşük göz kapağı
• Göz çevresi
• Saç dipleri
• Gıdı toparlama ve daha pek çok probleme yönelik şaşırtıcı iyileşmeler sağlamaktadır.

NG System Coldpen Ne İşe Yarar?

Soğuk plazma teknolojisini kullanan NG System Coldpen, cilt altındaki fibroblast aktivitesini hedefler. Fibroblastların uyarılması, aynı zamanda kolajen aktivitesinde artış anlamına gelir.
Bu sayede; cilt sıkılaşır, kolajen üretimindeki artış ile yaşlanma belirtilerinin görünümü azalır. Bunu, yüksek frekanslı bir elektrik akımını cilt altına göndererek kontrollü bir hasar oluşturarak yapmaktadır. NG System Coldpen’in cilt altında ısı ile yarattığı bu kontrollü hasar:

• Doku yenilenmesini teşvik eder
• Kolajen üretimini tetikler
• Fibroblast aktivitesini uyarır
• Ciltteki proteinleri parçalar
Uzmanlar, bu teknolojiyi havaların ısındığı yaz aylarında da uygulamaktadır.