Skip to content

Güzellik Salonu Açmak İçin Ne Kadar Sermaye Gerekir?

Güzellik Salonu Açmak İçin Ne Kadar Sermaye Gerekir?

Güzellik Salonu Açmak İçin Ne Kadar Sermaye Gerekir?

Güzellik salonu açmak için gereken sermaye; kira bedeli, ekipmanlar, izinler, belgeler, güzellik ve bakım ürünleri, pazarlama, personel, eğitim ve diğer maliyetlere göre değişkenlik gösterecektir.

Bir güzellik merkezi açmak istiyorsunuz ve etkili bir iş planı oluşturduğunuzu düşünüyorsunuz. Artık, bir güzellik merkezi açmaya hazırsınız Ancak, herhangi bir bilgili işletme sahibi gibi, kuracağınız işte başarı sağlamak istiyorsanız, “bir güzellik merkezi açmak için ne kadar sermaye gerekir?” sorusunu cevaplamalısınız. Peki, güzellik merkezi açarken göz önünde bulundurulması gereken maliyetler nelerdir?

1.Kira
Güzellik merkezi işletmek için kira ödemek, en önemli aylık harcamalarınızdan biri olacaktır. Ek olarak, tutacağınız mekan için tadilat ve dekorasyon işlerinin gerekeceğini de göz önünde bulundurmanız gerekiyor.

2. Ekipman
Doğru ekipman ile merkeziniz en doğru şekilde çalışması gerekir. Merkezinizde kullanacağınız cihazları önceden satın almanız veya kiralamanız gerekecektir. Neslim Güngen’in anahtar teslim güzellik merkezi projesi gibi bir franchise modeline dahil olarak maliyeti düşürebilirsiniz.

Çünkü, Neslim Güngen, cihazlarını kendi fabrikasında ürettiği için iş ortaklarına daha uygun maliyet seçenekleri sunmaktadır. Cihazların ücretleri, merkezinizdeki hangi cihazları kullanacağınıza göre değişiklik göstermektedir. Cilt bakım cihazlarının ücretleri için bizlerle hemen iletişime geçebilirsiniz.

3. İzinler ve Belgeler
Merkezinizi açmadan önce gerekli olan adımları atmanız gerekir. Her hizmet için farklı belgeler ve izinler gerekebilir. Gerekli belgeleri ve izinleri alamazsanız, vermek istediğiniz hizmetleri veremeyebilirsiniz. En azından, bir güzellik uzmanı ve estetisyen unvanına sahip olmalısınız. Ayrıca, “nail art” gibi farklı hizmetler eklemeyi düşünüyorsanız, ilgili belgelere de ihtiyacınız olacaktır. Belgeler, ayrıca yenilemek için de yıllık ücret gerektirebilir. 

4. Güzellik ve Bakım Ürünleri
Güzellik ve bakım söz konusu olduğunda, en yeni gelişmeleri takip etmeniz gerekir. Stoklarda çeşitli ürünleri bulundurmanız gerekir. Bu sayede, randevusu olan bir müşterinizi son dakika mağdur etmek zorunda kalmazsınız. Güzellik ve bakım ürünleri, bağımsız bir güzellik merkezi açmak için yüksek maliyet gerektirir. Ancak, bir franchise modeline dahil olduğunuzda tedarikler sizin adınıza sağlanacağından bütçeden belirli oranda kar sağlayabilirsiniz.

5. Pazarlama
Bir güzellik merkezi sahibi olarak, yeni müşterileri içeriye nasıl çekeceğiniz size kalmış. Sadık müşterileriniz olsa bile, insanları kapıdan içerik sokmak için kulaktan kulağa konuşmadan daha fazlasına ihtiyacınız olacağını unutmayın. Bu noktada, pazarlama konusunda size büyük iş düşüyor. Pazarlama kampanyaları oluşturmak, yeni müşterileri içeriye çekebilmenin etkili bir yoludur.

6. Çalışanlar
Her şey kurulduktan sonra, çalışanların çok büyük bir masraf kalemi oluşturduğunu unutmayın. Bazı güzellik merkezleri, bazı çalışanlarına komisyonlu olarak ödeme yaparlar. Bu şekilde çalışanlar, ortalama olarak %25-50 arasında komisyon alacaktır. Bu şekilde çalışmak, daha fazla müşteri çekmeye teşvik edecektir. Bu çalışma modeli, herhangi bir hizmetin gelirinin ortalama %30-40’lık kısmını çalışana ödemeyi gerektirecektir.

7. Eğitim
Sermayenizin bir kısmını çalışanlarınızı eğitmek için yatırmanız gerekecektir. Personel işe alırken, profesyonel veya zaten gerekli belgeleri olan birilerini bulmak her zaman kolay olmayacaktır. Bazı durumlarda, yalnızca iş yerinizi benimseyecek kişileri işe almanız gerekecektir. Bu nedenle, eğitim sürecinde onları bir kursa göndermek için ödemeniz gerekecek maliyetler de söz konusu olabilir.

Diğer Maliyetler
Bazı masraflar, bir güzellik merkezi açmak için gereken sermaye dışında, gözden kaçırılmaması ve önemli bütçeler ayrılması gereken masraflardır. Merkezin sahibi olarak, aşağıdaki durumlarda ve ortaya çıktıklarında bu maliyetleri karşılamak için yeterince bütçeniz olması gerekmektedir:

Yeni cihazlar
Başarılı bir güzellik merkezi sahibi olmak çok sayıda özel ve kaliteli cihaz gerektirir. Cilt bakım cihazları, bölgesel incelme cihazları, sedyeler, bakım koltukları, lazer cihazı, vücut şekillendirme cihazları derken liste gerçekten de uzayıp gidiyor. Ancak, kapsamlı ve her şeyi sunan bir güzellik merkezi açmak istiyorsanız, bu tarz bütçeleri de göz önünde bulundurmalısınız. Ayrıca, bu tip cihazların yenilenmesi gerekebileceğini ve bunların da tekrar sermaye gerektireceğini unutmayın.

Yasal ücretler
Bir güzellik merkezi işletmek, bir tabelayı dükkanın tepesine asmak kadar kolay değildir. Sertifikalar, ruhsatlandırma ve iş planlama süreçleri arasında hareket ederken, bir danışmanın yardımına ihtiyacınız olabilir. Uzmanlıkları için onlara ödeme yapmaktan çekinmemeniz gerekir. Bu masrafı edecek olsanız da, en önemli avantajı yolun ortasındayken, olası sorunların önlenmesini sağlayacak uzman tavsiyeleri ile hareket ediyor olmanızdır.

Sosyal medya ve web sitesi
Büyümek isteyen her güzellik merkezinin bir sosyal medya hesabına ve web sitesine ihtiyacı vardır. İşletmenizi dijital dünyada en üst düzeye çıkarmak istiyorsanız, bir web sitesi kurmaya da yatırım yapmalısınız. Alan adı, tasarım, içerik gibi konularda bir firma ile çalışabilir veya her biri için çalışanlar alabilirsiniz. Ayrıca, sosyal medya hesap yönetimi için de ödeme yapmanız gerekebilir.

Güzellik ve bakım ürünleri
Herhangi bir bakım malzemesi olmadan bir güzellik merkezi işletemezsiniz. Elinizde her zaman fazladan malzeme olması gerektiğinden, bütçeniz stok fazlasını içermelidir. Sadece, elinizde çok fazla ürün bulunmadığından emin olun, çünkü boşa gitmesi size daha pahalıya mal olabilir.

Beklenmedik giderler
Bir işletmede her zaman beklenmedik giderler ortaya çıkacaktır. Planlanmamış bir satın alma işlemi yapmanız veya yeni bir fatura ile karşılaşmanız gerektiğinde, köşede her zaman ekstra bütçeniz olacak şekilde planlamanızı yapın.

Sizler de Türkiye’nin en büyük güzellik merkezi Neslim Güngen ailesine katılmak için hemen franchise başvurusu” yapın.