Skip to content

Güzellik Merkezi Açarken Franchise Olmanın Avantajları

Güzellik Merkezi Açarken Franchise Olmanın Avantajları

Güzellik Merkezi Açarken Franchise Olmanın Avantajları

Güzellik merkezi açarken franchise olmak, özellikle de sektöre yeni giren yatırımcılar için sektöre 1-0 önde başlama ve rekabetin çok yüksek olduğu bu sektörde yüksek kazanç elde etme fırsatı sağlar.

Bir güzellik merkezi franchise olmanın sizin için doğru olup olmadığını öğrenmek istiyorsanız, ilk adım franchise olurken karşılaşılan risklere ve avantajlara bir göz atmaktır. Gelin isterseniz, bilmeniz gerekenlerle başlayalım. Peki, güzellik merkezi açarken franchise olmanın avantajları nelerdir?

Aslında, franchise sistemi; oluşturduğunuzda ve daha sonra bu işletme adını kullanma ayrıcalığı için diğer insanlardan bir franchise ücreti aldığında gerçekleşen bir iş modelidir. Franchise veren güzellik merkezleri, genellikle iş ortaklarına başka destekler de sunar. En büyük zincirlerden bazıları, franchise şirketlerinin her birinin başarılı olmasına yardımcı olmak için uzman eğitimi ve cihaz desteği gibi kaynaklar sağlar.

Bir Güzellik Merkezi Franchise’ına Dahil Olmanın Avantajları

Yeni bir güzellik merkezi, müşteri tabanını ve marka bilinirliğini kendi başına sıfırdan oluşturmak zorundadır. Ancak, franchise olmak, pazarlamanızı güçlendirmeye yardımcı olmak için mevcut ve güvenilir bir ismin desteğine güvenerek kalıcı ve etkili bir yol bulmanın bir yoludur.

Bir franchise zincirinin parçası olan güzellik merkezleri, hemen her yerde, isme aşina olan müşterilere güvenebilir. Bu da, müşterileri ilk hizmet randevusu için kapıya getirmek için ilk reklam maliyetini azaltabilir. İlk açıldığınızda yeni bir markadan daha yüksek kar ve daha iyi büyüme oranları görmenize yardımcı olur.

Bir güzellik merkezi franchise sahibi, genellikle personel ve yönetim için profesyonel gelişim fırsatlarına ve ayrıca salonlarını kurmalarına ve işletmelerine yardımcı olmak için ücretsiz yardım sunmaya istekli bir iş ağı modeli ile; hatta cihaz, ürün, eğitim, sosyal medya desteği gibi verdiğin ücretleri kapsayan bir şeyin parçası olursunuz.

Toplu satın alım fırsatı
Bir güzellik merkezi franchise modeline dahil olan yatırımcıların sahip olduğu avantajlardan biri, perakende ürünlerini tek başlarına yenilememeleri ve kendi bölgelerindeki tüm franchise ağı satın alacağı için ürünler için genellikle daha düşük fiyatlar ödersiniz. Toplu olarak, satıcıların ürün sipariş ettiklerinde bireysel işletmelerinden alacakları toplam ücret miktarını azaltmış olursunuz.

Daha az deneyim gerekir
Her zaman kendi şirketinizi açmayı veya bir güzellik merkezi kurmayı istediyseniz, ancak bunu yapmak konusunda emin olamadıysanız, güzellik merkezi franchise modeli dahil olmak için harika bir yol olabilir. Başarılı güzellik merkezi zincirlerinin reklamı, işe alımlar ve yönetim gibi temel konularda çok fazla yardım almaktadır.

Daha az riskli
Tanınmış güzellik merkezi zincirleri, iş modellerini birden fazla yerde zaten test etmiş ve görmüş olurlar. Ayrıca, sektörde başarılı olmak için kendi yöntemlerini geliştirmişlerdir. Bu da onları, yatırım aracı olarak daha güvenli bir seçenek haline getirmektedir.

Daha düşük başarısızlık oranları
Güzellik merkezi franchise fırsatları, bireysel ve bağımsız salonlardan daha az risk oranı taşır. Tanınmış bir güzellik merkezi ile çalışmak, ideal bir yatırım aracı ve pazarlama fırsatıdır. Size uygun bir sistem, yatırımınızdan en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olabilir.

Daha yüksek kar oranları
Güzellik merkezi franchise ağına katılmanın getirdiği anında marka bilinirliğinin faydalarından biri, güzellik sektöründe zaten bir yeriniz olması ve müşterilerin hizmetlerinize ve ürünlerinize tanıdık olmalarıdır.

Güzellik Merkezi Açmanın Maliyeti Ne Kadardır?

Güzellik merkezi franchise’larının sundukları hizmetler, sektördeki sundukları franchise ücretleri yönünden oldukça farklılık göstermektedir. Ayrıca; ödeyeceğiniz ücretin sayısı, yatırımınız karşılığında franchise şirketinin sağladığı faydaları ve hizmetlerle bağlantılı olabileceğini de unutmamanız önemlidir. Ortalama güzellik merkezi franchise maliyetlerinden bazılarına gelin isterseniz birlikte bakalım:

Franchise bedeli
Bu ücret, franchise aldığınızda bu markanın bir ortağı olmak için yapacağınız ilk yatırımdır. Çoğu güzellik merkezi, bunun için 200 bin TL ile 750 bin TL arasında bir ücret almaktadır.
Buna karşılık, güzellik merkezini kurmak ve pazarlamak için şirketin marka adını, iş sistemlerini, eğitim materyallerini, personel giysilerini ve sundukları diğer her şeyi kullanabilirsiniz.

Ayrıca, şirketiniz toplu olarak satın alıyorsa veya bir tedarikçi ile sözleşmesi varsa, salonunuzda kullanacağınız ürünlerden indirimli fiyatlar almanız olasıdır. Bazen, aynı anda birden fazla yer açarsanız, franchise bedeli için indirim almanız da mümkündür.

Eğitimler ve kurulumlar
Bu maliyet; mobilya ve tabelalardan dekorasyon, personel seçimi ve yönetimi eğitimi dahil her şeyi içermektedir. Bu maliyet, kira dahil ortalama olarak 200 bin TL ile 400 bin TL arasında bir bedele denk gelebilir. Peki, bir güzellik merkezi franchise’ının maliyeti nedir? Açacağınız yeri kiraladınız mı yoksa mülk sahibi misiniz? Sundukları hizmetin değeri, seçeceğiniz franchise markasına bağlı olarak değişebilir.

Elbette, franchise’ınızı iyi yöneterek ve kendi harcamalarınıza dikkat ederek zamandan ve paradan tasarruf edebilirsiniz.