Skip to content

Güzellik Merkezi Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Güzellik Merkezi Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Güzellik Merkezi Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sıfırdan güzellik merkezi açmak veya franchise almak olsun, güzellik sektöründe yüksek kazançlar elde etmek isteyenler için kapsamlı ve faydalı bir rehber hazırladık…

Güzellik merkezi franchise ile mi ilgileniyorsunuz? Bu yolculuğa başarılı bir şekilde başlamak için ihtiyacınız olabilecek bilgileri sizinle paylaşmak için Neslim Güngen Ailesi olarak sizlere kapsamlı bir rehber hazırladık.

Güzellik sektörü şu anda Türkiye’de en hızla büyüyen sektör olarak, güzellik merkezleri yoğun bir taleple karşılaşıyor. Bu nedenle, şu anda Türkiye’de özellikle anahtar teslim güzellik merkezi franchise projelerine yatırım yapmak, 2022 yılı için kazanç getirisi yüksek bir hamle olacaktır. Peki, bir güzellik merkezi açarken nelere dikkat etmeniz gerekir?

İlk olarak, bu sektörde yeni olduğunuzu düşünerek güzellik merkezlerinin ne yaptığından bahsedelim…

Güzellik merkezleri; en basit tanımıyla; cilt bakımı, vücut şekillendirme, microblading, tırnak bakım hizmeti, ipek kirpik, dudak renklendirme ve kalıcı makyaja kadar çok çeşitli hizmetler sunarak kadınların daha iyi hissetmelerine ve görünmelerine yardımcı olmaktadır. Bu noktada, bir danışanın güzellik merkezi seçerken dikkat edeceği noktalar muhtemelen şunlardır:

• Yüksek kaliteli ve güvenilir hizmet sağlanması
• Danışan kayıtlarının titizlikle tutulması
• Güzellik trendlerinin ve müşteri ihtiyaçlarının düzenli takip ediliyor olması

Güzellik Merkezi Açarken Neden Franchise Almalısınız?

Türkiye, güzellik merkezi franchise seçenekleri ile dünyanın önde gelen ülkelerinden biridir. Bu nedenle, sektörde kendi başınıza hareket etmek veya tanınmış bir aileye dahil olmak arasında farklı vardır.

Anahtar teslim güzellik merkezi franchise modeli, yatırımcılara sektörde başarılı olmalarına yardımcı olma konusunda son derece etkili ve güvenliği kanıtlanmış bir başarıya sahiptir. Neslim Güngen markası, sektöre yeni giriş yapan yatırımcılara, henüz yolun başında olduklarında gerekli eğitim ve desteği sağlamaktadır.

Güzellik Merkezi Franchise Nasıl Başlatılır?

Araştırmanızı yapın ve pazarda nerede olmak istediğinizi bulun
Pazarda nerede olmak istediğinize karar vermeden önce, tercih edeceğiniz markanın sunduğu tüm hizmet ve olanakların farkında olmanız önemlidir. Sadece cilt bakımı veya microblading gibi hizmetler mi vermek istiyorsunuz? Veya belki vücut şekillendirme ve bölgesel incelme ile mi ilgileniyorsunuz?

Maliyet ve kar dengesi
Maliyetleri göz önünde bulundurmak da önemlidir. Bu noktada, ilk yatırım maliyetini planlayarak hareket edebilirsiniz. Anahtar teslim güzellik merkezi franchise modelinde; dekorasyon, mimari tasarım, lokasyon danışmanlığı, uzman eğitimleri gibi birçok kriter söz konusu olduğundan, isim hakkı bedeli ile birlikte daha yüksek bütçeler ayırmanız gerekiyor gibi görünse de aslında daha karlı bir yatırım olduğunu görebilirsiniz.

Örneğin, anahtar teslim güzellik merkezi projesi ile Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren Neslim Güngen Ailesi, tüm bu destekleri sağlamanın dışında; kendi fabrikasında üretilmiş cihaz ve ürünler, sosyal medya desteği, güzellik uzmanı ve estetisyen seçimi gibi hizmet ve destekler ile de yeni yatırımcılara büyük bir avantaj sağlamaktadır.

Konum Seçimi
Bir güzellik merkezi açmak ve işleri başarılı bir şekilde sürdürmek konusunda lokasyon önemli bir rol oynar. Bir güzellik merkezinin başarısı; merkezi bir lokasyonda olması ve ulaşımının rahat olması gibi faktörlere bağlıdır. Konumun popüler olması ve gelecek kişilerin zorlanmadan bulması da oldukça önemlidir.

Mekanın Atmosferi
Güzellik merkezinizin nasıl bir atmosfere sahip olduğu, ne kadar çok müşteri çekeceğinizi belirleyecek faktörlerden biridir. İç mekan dekorasyonu, sahip olduğunuz konsepti yansıtmalı ve gösterişli olmalıdır. Çünkü, artık pek çok danışan kaliteli hizmet ararken güzellik merkezinin dekorasyon ve tasarımı gibi konuları da dikkate almaktadır.

Franchise Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Bu bölümde, sizin için en doğru franchise seçimini yapabilmeniz için hazırlık aşamasında yapmanız gerekenlerden bahsedeceğiz…

Hedef kitle araştırması yapın
Güzellik merkezi franchise seçimi yaparken, bulunduğunuz lokasyona göre hedef kitle araştırması yapmanız son derece önemlidir. Çünkü, seçebileceğiniz en iyi firmayı seçmek ve üst düzey bir markaya dahil olmak istersiniz.

Seçim yapacağınız lokasyonda talep görebilecek yüksek kaliteli bir marka seçmek, sektördeki başarı şansınızı önemli ölçüde arttıracaktır. Yaş grubu ve meslek profili gibi diğer demografik özellikler de bu noktada güzellik merkezi franchise seçiminde belirleyici etkenler olabilir.

Bütçe belirleyin
Güzellik merkezi franchise seçimi yaparken dikkat edilecek en önemli noktalardan biri de tabi ki bütçe konusudur. Neslim Güngen anahtar teslim güzellik merkezi projesinde öne çıkan konulardan biri uzman eğitimlerinden kullanılacak cihazlara ve mimari tasarıma kadar her detayın paket halinde sunulmasıdır. Bu nedenle, ayırmanız gereken bütçe başlangıçta yüksek gibi görünebilir.

Bununla birlikte, franchise bedeli ve her ay ödenmesi gereken belirli miktarlar da söz konusudur. Bununla birlikte, tanınmış bir aileye dahil olmanın ve kazanç garantisine sahip olmanın avantajları da göz önünde bulundurulmalıdır.

Olumlu marka algısı
Danışan ve güzellik merkezi arasındaki güven ilişkisinin çok önemli olduğu güzellik sektöründe, kaliteli hizmet konusunda iyi bir itibara sahip bir marka tercih etmek istersiniz. Neslim Güngen gibi güvenilir bir güzellik markası ile franchise anlaşması yapmak; potansiyel müşterilerinizin zaten güven duyduğu bir markaya ve kanıtlanmış başarıya yatırım yapmanız anlamına gelmektedir.