Skip to content

Fibroderms Teknolojisi ile Vücut Çatlakları Nasıl Geçer?

Fibroderms Teknolojisi ile Vücut Çatlakları Nasıl Geçer?

Fibroderms Teknolojisi ile Vücut Çatlakları Nasıl Geçer?

Fibroderms teknolojisi, cilt çatlaklarına kalıcı çözüm sağlayabilen, ciltte kontrollü hasar yaratma prensibi ile çalışan, çatlak tedavisinde devrim yaratan bir teknolojidir.

Vücut çatlakları, pek çok kadın ve erkeğin ortak sorunudur ve sandığınızdan daha yaygın bir durumdur. Bazen ani kilo alıp verme ve hamilelik gibi vücut ölçüsündeki hızlı değişimler, bazen de genetik gibi faktörlere bağlı olarak çatlak oluşma olasılığı artabilir. Vücutta doğal olarak bulunan kolajen ve elastin, cildin sıkı ve gergin tutulmasına yardımcı olur. Ancak yeterli olarak üretilmediklerinde, cilt altı dokusunda yapı eksikliğine bağlı yırtılmalar meydana gelir ve bu da yüzeyde cilt çatlağı olarak görülür. Kılcal damarların genişlemesi sonucu oluşan çatlaklar, henüz yeni oluştuğunda parlak kırmızı bir renkte görülür. Zamanla, kırmızının parlaklığı solmaya başlar ve sedefli bir renk alır. Çatlaklar, zamanla daha az görünür hale gelse de, aynaya baktığınızda rahatsız edici bir görünüme neden olabilir. Bu nedenle, sağlığı tehdit eden bir durum olmasa da, çatlak onarımı için çeşitli yöntem ve protokoller geliştirilmiştir. Cerrahi, çatlak tedavisi olarak seçenekler arasına dahil edilebilse de; invaziv, pahalı ve komplikasyon riski yüksek bir alternatif olduğundan, ameliyatsız vücut çatlağı onarımı yöntemleri daha güvenli, etkili ve hızlı bir çözüm sağlayabilir.

Vücut Çatlakları Neden Olur?

Cilt herhangi bir nedenle hızla genişleyip daraldığında vücut çatlakları meydana gelir. Bunun nedeni, cildin bu hızlı değişime yetişmek için yeteri kadar esneyememesidir. Böyle olduğunda, fibroblastlar yeteri kadar kolajen sentezleyemez. Peki, vücut çatlakları neden olur? • Hızlı kilo alıp verme • Ergenlik • Hamilelik (Hormonlardaki dalgalanmalar ve ani kilo alımı) • Meme implantı • Vücut geliştirme • Kullanılan bazı ilaçlar

Çatlak Onarımında Fibroderms Sistemi Nedir?

Fibroderms çatlak onarım protokolü; çatlakların görünümünün giderilmesinde güvenilir, hızlı ve etkili bir yöntemdir. Çatlakların görünümünde %100’e yakın başarı oranı ile Türkiye’de bir ilki başaran bu sistem, fibroblast aktivitesini uyararak kolajen ve elastin üretimini yeniden tetikler. Neslim Güngen’in Brezilya’dan getirdiği bir cihaz ve uzmanlar tarafından uzun çalışmalar sonucunda geliştirilen bakım ürünleri ile desteklenerek geliştirilen Fibroderms çatlak onarım sistemi, hem kırmızı ve yeni oluşmuş hem de beyaz çatlaklarda şaşırtıcı sonuçlar vaat ediyor. Bu sistemde, işlem sırasında ultrasonik ses dalgalarını kullanan özel vakum barometreli Fibroderms XS cihazı kullanılmaktadır. Bu cihaz, aynı anda çatlakların görünümünü iyileştirirken cildin sıkılaşmasına da yardımcı olur. Etkinliği oldukça yüksek olduğundan, ilk seansta bile çatlak görünümünde %30-50 azalma sağlamaktadır. Özellikle yeni oluşmuş çatlaklarda, 2-4 seansta tamamen düzelme sağlamak mümkündür. Isıyı özel bir başlıkla cildin alt katmanlarına nüfus ettirir. Böylece, elastin ve kolajen üretimini etkili bir şekilde tetikler. Bu sayede, hem cilt sıkılaşır hem de çatlakların görünümünde belirgin bir düzelme sağlanır. Vücut Çatlak Kremi Neslim Güngen tarafından geliştirilen Fibroderms çatlak bakım serisi, uzmanlar tarafından uzun çalışmalar sonucunda geliştirilmiştir. Kan dolaşımını aktive edici ve metabolizmayı hızlandırıcı özel bileşenler ile geliştirilen Rubefacient serisi, Fibroderms çatlak onarımı sisteminin önemli bir adımıdır.

Vücut çatlakları sporla geçer mi?

Spor ve egzersiz, genel vücut ve ruh sağlığını iyileştirmek, zindeleşmek, bağışıklık sistemini güçlendirmek ve vücudu sıkılaştırmak gibi pek çok yönden faydalıdır. Peki, bu sıkılaşma çatlakların görünümünü gidermeye de yardımcı olabilir mi? Çatlaklar, yukarıda da belirttiğimiz gibi cilt altındaki yırtılmalar nedeniyle meydana gelir. Spor ve egzersiz, vücutta sağladığı sıkılaşma ile çatlakların görünümünü bir miktar azaltabilir ancak çatlakları gidermesi gibi bir durum söz konusu değildir.

Kırmızı çatlaklar nasıl geçer?

Çatlaklar yeni oluştuğunda, cilt altındaki yırtılma henüz yeni meydana geldiğinden rengi kırmızı, parlak kırmızı veya mor tonlarda olur. Zamanla rengi solar ve sedefli pembe, beyaz tonlarında olma eğiliminde olur. Vücut çatlakları henüz yeni oluştuysa, çeşitli çatlak bakım uygulamaları ile görünümleri belirli bir seviyeye kadar iyileştirilebilir. Bununla birlikte, ciltte kolajen ve elastin üretimini tetikleyen çatlak bakım yağları da faydalı olabilir. Ancak, ev bakım ürünleri bir noktaya kadar faydalı olacaktır. Kırmızı renkli çatlaklarınız varsa ve görünümlerinden rahatsızsanız, zaman kaybetmeden görünümlerini iyileştirecek, silikleşmelerini sağlayacak bir yöntem olarak Fibroderms XS ve özel çatlak bakım ürünleri ile gerçekleştirilen bu yöntemi deneyebilirsiniz.

Bacak çatlağı nasıl geçer?

Bacak çatlakları için de aynı durum söz konusudur. Hamilelik, hızlı kilo alıp verme veya genetik gibi faktörlere bağlı olarak cilt altında yırtılmalar meydana gelebilir ve cilt yüzeyinde çatlaklar gelişebilir. Bacaklarda çatlak oluştuğunda, o da vücudun diğer bölümlerinde olduğu gibi önce kırmızı renkte olur. Zamanla rengi solar ve sedefli pembe bir renk alır. Bacak çatlakları ilk oluştuğunda bazı uygulamalar görünümlerini hafifletmeye yardımcı olabilir. Ancak, özellikle eski beyaz çatlaklar söz konusu ise %100’e yakın başarı oranı vaat eden Fibroderms sistemi denenebilir. Neslim Güngen şubelerinde uygulanan bu yöntem hakkında daha detaylı bilgi almak isterseniz neslimgungen.com/subelerimiz adresinden size en yakın şubeden randevu alabilirsiniz.