Skip to content

Diode Epilasyon Hakkında 10 Soru Cevap

Diode Epilasyon Hakkında 10 Soru Cevap

Diode Epilasyon Hakkında 10 Soru Cevap

Diode epilasyon, cilt üzerinde bulunan tüylerin çıkarılması için kullanılan bir yöntemdir. Bu yöntem, tüylerin köklerine ışınları gönderilerek tüylerin yok edilmesini hedefler. Epilasyon çeşitli cilt tonları ve tüyler için uygun bir seçenektir ve vücudun her bölgesine uygulanabilir bir işlemdir. Ancak bazı durumlarda belirli bölgeler uygun olmayabilir ve daha fazla zaman(seans) alabilmektedir. Diode epilasyon yönteminin en sık uygulandığı en sık bölgeler bacaklar, kollar, bikini bölgeleri ve koltuk altı bölgeleridir. Ayrıca yüz ve kaş bölgelerine de epilasyon işlemi uygulanabilmektedir. Yüz bölgesinde uygulama yapılırken epilasyon ışınlarının güç seviyesi düşürülür ve cilt hassasiyetine dikkat edilir. Bu nedenle bu gölede uygulama yapılırken daha az ağrı olmaktadır. Buz başlıklı diode yöntemli epilasyon ile istenmeyen tüylerin giderilmesinde en etkili yöntemlerde birisidir ve mükemmel sonuçlar verir. diode epilasyon 3

1.Diode Epilasyon Vücudun Her Bölgesine Uygulanabilir mi?

Diode buz başlıklı epilasyon yüksek enerjili ışık dalgaları kullanılarak vücuttaki istenmeyen tüylerin köklerin hedef alan bir işlemdir. Bu epilasyon yöntemi vücudun tüm bölgelerine rahatlıkla uygulanabilir. Kol, bacak, sırt gibi en çok uygulama bölgeleri dışında genital bölge, bikini bölgesi, yüz, göğüs, bıyık, çene, ense, boyun, sakal üstü gibi birçok bölgeye de bu işlem uygulanabilmektedir. Diode epilasyon uygulaması detayları için buraya tıklayarak hizmet sayfamıza göz atabilirsiniz.

2.Buz Başlıklı Epilasyon İşlemi Öncesinde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Epilasyon işlemi, cilt yüzeyinde tüylerin büyümesini engelleyerek, daha uzun süre tüylerin çıkışını önler. Bu nedenle, epilasyon işlemi öncesinde dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır.
  • Cilt tipinizi belirleyin: Epilasyon işlemi, her cilt tipi için uygun olmayabilir. Özellikle kırışıklıkların yoğun olduğu, ince ve hassas ciltler için daha az uygun olabilir. Bu nedenle, cilt tipinizi belirleyerek işleme uygun olup olmadığını anlamaya çalışın. Bu uygunluk testini dilerseniz güzellik merkezimize gelerekte kontrol edebilirsiniz.
  • Tüylerin uzunluğuna dikkat edin: Epilasyon işlemi, tüylerin belli bir uzunlukta olması gerektiği için, tüylerin yeterince uzun olmadığı durumlarda işlem yapılamaz. Tüylerin en az 1-2 mm uzunluğunda olması gerekir.
  • Cilt temizliğine dikkat edin: Epilasyon işlemini yapılacak bölge, öncesinde iyice temizlenmelidir. Tüylerin çıkışını kolaylaştıracak şekilde cilt yüzeyindeki kir, leke ve yağlar temizlenmelidir.
  • İşlemden önce cilt bakımı yapın: Epilasyon işlemi sonrası ciltteki tahrişleri azaltmak için, işlemden önce cilt bakımı yapılması tavsiye edilir. Bu bakım, nemlendirici kremler veya losyonlar kullanılarak yapılabilir.
  • Epilasyon işleminin uygun bir zamanda yaptırın: Epilasyon işlemi, cilt yüzeyinde tahriş olma olasılığı olan dönemlerde yapılmamalıdır. Örneğin, güneşte aşırı derecede yanmaya sebep olabilecek şekilde bronzlaşmış ciltler için uygun değildir. Ayrıca, tüylerin daha az kökten çıkarılabileceği zamanları tercih etmelisiniz.

3.Diode Epilasyon Seans Aralıkları Ne Kadardır?

Diode epilasyon seansları arasındaki aralıklar kişinin cilt yapısına, tüylerin rengine ve kalınlığına göre değişkenlik gösterebilir. Genellikle ilk seanstan sonraki aralıklar daha uzun olur ve sonraki seanslarda bu aralıklar kısalarak devam eder. Bu durum tüylerin renginin ve kalınlığının azalması durumuna bağlıdır. Yüz bölgesindeki epilasyon işlemi sonrası genelde 4 hafta aralıklarla yapılır. Yüz bölgesine göre vücut bölgesindeki seans aralık süresi 6-8 hafta olabilmektedir. Buz başlıklı epilasyon uygulamasının seans aralıklarını belirlemek için uzman kişilerimiz size en doğru bilgiyi yüz yüze de verecektir.

4.Erkeklere Diode Yöntemli Epilasyon İşlemi Uygulanabilir mi?

En az kadınlar kadar artık erkekler de istenmeyen tüylerinden kurtulmanın yollarını aramaktadır. Kadınlar kadar etkili sonuçlar verilmediği veya fazla seans sayısı gerektiren bir işlem olarak görülse de diode epilasyon uygulaması erkekler için de rahatlıkla uygulanabilen bir işlemdir. Buz başlıklı epilasyon, lazer veya radyo dalga teknolojisi kullanarak tüylerin giderilmesini amaçlayan bir yöntemdir. Bu yöntem, tüylerin yok edilmesi için enerji salınır ve tüylerin çıkarılmasına yönelik olarak tüylerin köklerine uygulanır. Erkeklerin tüyleri genellikle daha sert ve daha kalın olduğu için, diode yöntemli epilasyon ile bu tüyleri çıkarmak için daha az etkili olabilir. Ayrıca erkeklerin hormonları gereği tüy veya kıl çıkma durumu daha aktiftir. Bu işlem ise belirli durumlarda tamamen kalıcı olmayabilir veya seans sayısında artışlar gerekebilmektedir. Erkeklerin diode yöntemli epilasyon işlemini kullanmaları durumunda, daha fazla seans gerekebilir ve bu seanslar arasındaki aralıklar daha uzun olabilir. Ayrıca, bu yöntem erkeklerde tüylerin daha az oranda ve daha yumuşak olarak çıkmasına neden olabilir. Bu durum tabiki bir olasılık olduğu unutulmamalıdır. Her yapılan epilasyon işlemi unutulmamalıdır ki kişinin tüy rengine ve kalınlığına göre değişkenlik göstermektedir.

5.Diode Yöntemli Epilasyon Sonrasında Herhangi Bir Yan Etki Oluşur mu?

Diode yöntemiyle epilasyon sırasında cilt üzerinde çok kısa süreli bir ağrı hissi olabilir. Ayrıca epilasyon sonrasında ciltte hafif bir kızarıklık ve şişlik olabilir fakat bu normaldir. Genellikle bu aynı gün içerisinde geçmektedir. Bu etkiler kişiden kişiye göre değişmektedir ve nadiren görülmektedir. Neslim Güngen Güzellik Merkezi olarak tamamen hijyenik ve profesyonel cihazlar ile epilasyon uygulamasını gerçekleştiriyoruz.

6.Hamilelik ve Emzirme Döneminde Epilasyon Yapılabilir mi?

Diode yöntemiyle epilasyon, doğum kontrol haplarının kullanımının durdurulması gerektiği bir yöntemdir. Bu yöntem hamilelik sırasında uygulanmamalıdır. Emzirme döneminde ise ciltte meydana gelen hormonal değişiklikler nedeniyle epilasyon yaptırmanın daha riskli olduğu düşünülmektedir. Bu dönemde cilt daha hassas olabilir ve daha kolay yanık yapabilir. Ayrıca emzirme sırasında vücutta meydana gelen değişiklikler nedeniyle epilasyon yaptırmak istemeyebilirsiniz. diode epilasyon 4

7.Her Mevsim Epilasyon Yaptırılabilir mi?

Mevsimlerin değişimiyle birlikte, cilt bakımı ve vücut bakımı alanında yapılan işlemler de değişiklik göstermektedir. Özellikle kadınların en çok tercih ettiği işlemlerden biri olan epilasyon, her mevsim yapılabilir bir işlemdir. Ancak, mevsimlerin farklılık gösterdiği sıcaklık ve nem oranları gibi çevresel etkenler epilasyon işleminin verimliliğini etkileyebilir. Yaz aylarında yüksek sıcaklık ve nem oranları nedeniyle ciltte kurumalar ve kaşıntılar oluşabilir. Bu nedenle, yaz aylarında diode epilasyon işleminden önce cilt bakımına özen gösterilmesi ve cildin nemlendirilmesi önemlidir. Kış aylarında ise soğuk hava nedeniyle cilt kurumaya eğilimli olabilir. Bu nedenle, epilasyon işleminin yapıldığı cilt bölgesine nemlendirici krem uygulanması ciltte oluşabilecek kurumaları önleyebilir.

8.Genital Bölge Diode Epilasyon Güvenli midir?

Genital bölge diode epilasyonu, cilt yüzeyinde bulunan kıl köklerini hedef alan bir cilt bakımı yöntemidir. Bu yöntem, cilt yüzeyinde bulunan kıl foliküllerini ışınların aracılığıyla yok edilmesini amaçlar. Buz başlıklı epilasyon ışınları kıl köklerini hedef aldığı için vücudun diğer organlarına herhangi bir zarar vermezler. Yani diode yöntemli epilasyon uygulaması genital bölge için herhangi bir zarar bulundurmamaktadır.

9.Buz Başlıklı Epilasyon İşlemi Sırasında Acı Olur mu?

Epilasyon işlemi sırasında acı düzeyi, bireyin ağrı toleransına göre değişebilir. Bazı insanlar epilasyon işlemi sırasında çok fazla acı çekmezken, bazı insanlar için bu işlem çok ağrılı olabilir. Ayrıca, epilasyon işlemi sırasında kullanılan aletlerin kalitesi ve uygulama tekniği de acı düzeyini etkileyebilir. Fakat diode buz başlıklı epilasyon cihazı ile uygulanan epilasyon yönteminde hiçbir ağrı hissedilmez. Bu diode epilasyon yaptıranlar yorumlarında görülmektedir.

10.Diode Epilasyon Sonuçları Kalıcı mıdır?

Cilt tipi ve tüylerin özelliği sonuçların kalıcı olup olmayacağını etkileyebilir. Örneğin, ince ve açık renkli tüyler daha iyi sonuçlar verirken, koyu renkli ve kalın tüyler için ek seans uygulaması gerekmektedir. Genellikle buz başlıklı diode buz başlıklı epilasyon uygulamasında birçok işlemde kalıcılık sağlanarak uygulama tamamlanmaktadır.